Їх долі обпалені війною

2018-02-15

Минають дні, ідуть роки.

Життя листки перегортає.

А біль Афгану – навіки,

В душі чомусь не замовкає.

Чи треба взагалі згадувати про війну! Деякі кажуть, що не треба. Я думаю, що треба. Треба до тих пір, поки людство неспроможне буде сказати: «Ми не тільки не хочемо війни, ми зробили все, щоб її не було, і її не буде!».

Закінчилася десятилітня ніким і нікому не оголошена трагічна війна. Але в людській пам’яті вона буде жити довго, тому що її історія написана кров’ю солдат і сльозами жінок та матерів, обелісками з залізними зірочками та піснями, які увірвалися в наше життя фронтовим вітром.

Сьогодні , 15 лютого 2018 року , класними керівниками були проведені тематичні виховні години « Безсмертна пам'ять» ( 5 клас), « Афганістан – вічний біль і вічна пам'ять» ( 6 клас), « Крізь пекло афганської війни» ( 7 клас), « І знов мені Афган наснився» ( 8 клас), « Відлуння афганських війн» ( 9 клас), « Ціна чужої війни» ( 10 клас), « Їх долі обпалені війною» ( 11 клас).

Не забули учні і про воїнів-афганців нашого села . На жаль, Закомірного Олександра та Новіка Бориса не було вдома. Вітання передали учні їхнім родинам , зокрема, дружинам. Слова вдячності були висловлені в вітальних листівках.

Летять, відлітають у вічність роки і скільки б їх не минуло, не зітруть у нашій пам’яті імена воїнів-афганців.

ЗНВР Гресько Н.П.

Кiлькiсть переглядiв: 184

Коментарi